De elektrische loopfiets voor iedereen!

Foto

De Sitgo is een tweewielige elektrische aangedreven loopfiets en valt in de categorie gehandicaptenvoertuig met motor. Om de Sitgo op gang te brengen moet er eerst op eigen kracht een zetje worden gegeven voordat de gashendel geactiveerd wordt. De Sitgo is voorzien van certificatie Medical Device Regulations (MDR) 2017/745 dit betekent dat de Sitgo voor de wetgeving in de categorie medische hulpmiddelen valt in vergelijking met een MDR gecertificeerde scootmobiel.
Onze loopfiets is leverbaar in twee modellen, de "Classic" en "Ultimate" uitvoering. De elektrische loopfiets mag bereden worden op de openbare weg en is dankzij zijn lage instap en 24 inch banden uitermate geschikt voor mensen met een mobiliteitsprobleem. De Sitgo elektrische loopfiets wordt handgemaakt in Neede en is een 100% Nederlands product!



Wat is een Sitgo?
Een Sitgo loopfiets is speciaal ontworpen voor ouderen of mensen met een handicap die nog steeds actief willen blijven en eropuit willen trekken. Met de Sitgo kunnen gebruikers zelfstandig boodschappen doen, vrienden en familie bezoeken of gewoon een rustgevend ritje in de buitenlucht maken.

Wanneer gebruik je een Sitgo?
Een Sitgo is vooral handig voor mensen die chronisch minder mobiel zijn en langere afstanden moeten afleggen.

Waar mag je met een Sitgo rijden?
Met een Sitgo mag je op alle wegen met een maximale snelheid van 80 kilometer per uur rijden. Hieronder vallen ook fietspaden, wandelpaden, winkelstraten en promenades. Is de openbare weg verboden voor tractoren en bromfietsen, dan mag je ook met de Sitgo niet deze weg op. Je mag met de Sitgo de meeste winkels, supermarkten trein, metro en andere openbare gelegenheden gebruiken..

Hoe hard mag je met je Sitgo rijden?

  • Op de stoep: maximaal 6 kilometer per uur

  • Op het (brom)fietspad binnen de bebouwde kom: maximaal 25 kilometer per uur

  • Buiten de bebouwde kom: 25 kilometer per uur

  • Op de rijbaan (autosnelwegen niet toegestaan): maximaal 25 kilometer per uur


Wat is de actieradius van een Sitgo?
De afgelegde afstand wat u met een Sitgo kunt rijden heeft met veel factoren te maken zoals de ondergrond, bandenspanning gewicht en koud weer spelen een rol. Vandaar dat wij dan ook zeggen een Sitgo kan op een volle accu lading tussen de 25 en 35 km rijden


Waar mag ik mijn Sitgo parkeren?
Je mag een Sitgo bijna overal parkeren. De Sitgo is namelijk een gehandicaptenvoertuig, en daarvoor gelden speciale regels. Zo mag je je Sitgo gewoon op de stoep parkeren. Let er wel op dat je hem zo neerzet dat anderen er geen last van hebben. Blokkeer geen ingangen of geparkeerde fietsen en zorg dat wandelwagens en rolstoelgebruikers er goed langs kunnen.
Een Sitgo mag je ook op een gehandicaptenparkeerplaats parkeren. Het is echter niet toegestaan om je Sitgo op een normale parkeerplaats te zetten.

Heb je een rijbewijs nodig voor een Sitgo?
Nee, er bestaat niet zoiets als een Sitgo rijbewijs. Wel moet je 16 jaar of ouder zijn om Sitgo te mogen rijden. Ook moet de Sitgo WA verzekerd zijn met een gele sticker als je erop rijd op de openbare weg.

Heb je een helm nodig voor de Sitgo?
De Sitgo is een gehandicaptenvoertuig en kent geen helmplicht.
Wij raden wel aan een helm te gebruiken voor uw eigen veiligheid.

Moet er een kenteken op je Sitgo?
Net als voor andere gehandicaptenvoertuigen is voor de Sitgo geen kenteken nodig. Wel ben je verplicht een verzekering af te sluiten voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Als verzekeringsbewijs ontvang je een gele sticker. Plak deze op de achterkant. In plaats van een kenteken zit er dus een verzekeringssticker achterop de Sitgo.

Wordt een Sitgo vergoed vanuit de zorgverzekering?
De aanschaf van een Sitgo wordt niet verzekerd door de zorgverzekering. Indien je kunt aantonen dat je een Sitgo nodig hebt om medische redenen, kun je mogelijk wel in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Je kunt hiervoor een aanvraag indien bij het WMO-loket in jouw gemeente.

Wanneer kom je in aanmerking voor een Sitgo via de gemeente (WMO)?
Wanneer je de Sitgo nodig hebt om in het dagelijks leven mobiel te blijven, kun je hiervoor in sommige gevallen dus een vergoeding krijgen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De WMO zorgt ervoor dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven en volwaardig mee kunnen blijven doen aan de samenleving.
Als je de aanvraag hebt ingediend gaat de gemeente kijken of je in aanmerking komt voor een voorziening uit de WMO. Binnen de WMO kun je zorg in natura of een PGB aanvragen.

Sitgo via PGB of zorg in natura
Zorg in natura houdt in dat de gemeente een Sitgo voor je verstrekt. Je krijgt deze van de leverancier waar de gemeente afspraken mee heeft gemaakt. Je hebt geen inspraak in het model Sitgo dat je toegewezen krijgt. De Sitgo zit hier bij inbegrepen.
Krijg je een PGB toegewezen, dan mag je zelf de leverancier bepalen en ben je vrij in je keuze voor een Sitgo. Wel moet je de verzekering voor de Sitgo zelf afsluiten. Het is in Nederland verplicht om een WA-verzekering af te sluiten met een gele sticker als je met een Sitgo rijdt.

Download
hier onze folder!

Download
hier onze Technische CE Handleiding. (2023-7 Versie 1)

Voor overige vragen neem dan contact op met één van onze
Dealers.